Egyre több magyar kormánytagról derül ki, hogy koronavírus-fertőzést kapott

Csütörtökön jelentette be Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője, hogy koronavírusos, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Orbán Balázs államtitkár is karanténba került. Utóbbi kettő első tesztje negatív eredményt hozott, de az Átlátszó úgy tudja, Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára megfertőződött törökországi nyaralásán.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 27. csütörtök, 12:21
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

Több egymástól független forrásból származó értesülésünk szerint Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, és szintén a minisztériumban dolgozó munkatársa a nyár eleji törökországi nyaralásuk során megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Hazaérkezésük után az államigazgatásban is megjelenhetett a koronavírus, rengeteg minisztériumi dolgozót küldtek el tesztelni. Solymár Károly Balázs a kormányzati VírusRadar alkalmazás felelőse - írja az Átlátszó.hu.

A július elején a szintén a minisztériumban dolgozó párjával utazott el Törökországba, onnan hazatérve mindkettejük tesztje pozitív lett. A portál emlékeztet, hogy a kormányrendelet akkoriban nem kötelezte a Törökországban nyaraló Solymárt és munkatársát a tesztre, amennyiben július 15-ig hazaértek Magyarországra. Törökország csak július 15-től került a piros (utazásra nem javasolt) országok közé, ami a magyar állampolgárok onnan történő hazatérésekor kötelező egészségügyi vizsgálatot, illetve karantént ír elő. Az incidenst bár a nyilvánosság elől eltitkolták, az ITM rengeteg munkatársát kötelezték tesztelésre Solymárék pozitív eredménye után.

Azt írja az oknyomozó oldal, hogy az ötcsillagos Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa szállodában szálltak meg, mely közvetlenül az Égei-tenger partján található. Az üdülőhely saját stranddal, 10 kültéri medencével, 7 étteremmel, és exkluzív wellnessközponttal rendelkezik. Az ötcsillagos hotelben egy szoba két főre 130-150 ezer forint éjszakánként, így egy egyhetes nyaralás akár 780-900 ezer forintnyi összegbe is kerülhetett a nyári időszakban.

Ironikus módon éppen Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár a VírusRadar alkalmazás kormányzati felelőse: a mobilos alkalmazás segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe. Az alkalmazás használata önkéntes alapon történik, a fertőzött használó önként küldi el az adatait a járványügyi hatóságoknak - teszi hozzá az Átlátszó.

Solymáron kívül is van ismert fertőzött

A kormánytagok között viszont csütörtökön már elkezdett terjedni a járvány: Hollik István képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója, az Ekho tévé volt riportere maga közölte, hogy a hét elején rosszul érezte magát, majd tesztet kért és kiderült, hogy egy szombati eseményen megfertőződött. A politikus jelezte, hogy több kormánytaggal is érintkezett.

Bár nem részletezte, kikkel, de szintén egy szombati eseményen járt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Orbán Balázs államtitkár is, akiknek ugyan egyelőre az első koronavírus-tesztje negatív lett, mivel azonban kapcsolatba kerültek fertőzöttel, egyelőre hatósági karanténban vannak. Kérdéses, hogy a pénteki kormányülésen részt tudnak-e venni.

Míg Solymár külföldön kapta el a betegséget, addig Hollik állítja, nem hagyta el az országot a nyáron, amit még a kormányfő is kért a magyaroktól, mondván idén nyáron "több Balaton, kevesebb Adria". Más kormánytagok viszont Magyarországon kívül nyaraltak: így volt ezzel Szijjártó Péter külügyminiszter, aki egy luxusjachton volt Horvátországban, míg Orbán Viktor miniszterelnök egy vitorláson pihent a hírek szerint.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix10, 2020.08.28 18:46

@Darabont1453:
Buzgó volt a modi...
:D

Mondd te hogyan lettél 1453-as?
:D
Jó mélyre kellett hajolnod ilyen gyors előrejutásért!
(Látom neked se sok eszed van, feldobod a xart és pont rád esik... )
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.08.28 12:42

@krix10: Gratulálok az előléptetésedhez !
7-ről egyből 10-re előlépni...ez nem gyakori a mai világban !!!
Bár sportriporterből is lehet államtitkárt csinálni, gondoljunk Menzer NERtársra, aki államtitkári kinevezése előtte pár nappal még NB I-es meccset közvetített.

A szovjet idők kezdetén volt ilyen gyors előlépésre példa, amikor Bugyonnij cári lovassági főtörzsőrmesterből előlépett egy bolsevik lovashadsereg parancsnokának, majd Moldávia katonai parancsnoka lett és 1940-ben a teljes déli frontot Ő irányította.....mondjuk szarrá is verték pár nap alatt a németek..XDDD

Tanulj a nagy előd hibáiból....XDDDD

De gratulációm ettől még őszinte !!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.08.28 12:33

@matyi2010: " Magenta, 2020. augusztus 28., péntek 6:09
Egy lipsi az alant leírtak tizedét sem képes felfogni. Ezek a szektások funkcionális analfabéták, leírni is csak azt képesek, amit bemagoltattak velük a pártközpontban.
Kár a szót (betűt) pazarolni rájuk, úgyis csak a paneleket képesek ismételgetni papagáj módjára. "

Ügyes vagy. Húzd a fejedre a paplant, kapcsold le a villanyt és folytasd azt amihez értesz...ez a matyizás.....akár 2010 alkalommal is rángathatod a bohócot...inkább azt csináld, mint, hogy bármihez is hozzászólj..jobb az mindenkinek...ha jól csinálod még neked is......XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2020.08.28 12:14

Lehet,hogy az elmerottyant orbi igy probalja a neki nem tetszo elemeket kinyirni. :)) Finomabb megoldas,ahogy azt Hitler vagy Sztalin tette,akikre felnez. :)) Na meg nem akar olyan dramai modszert alkalmazni,ahogy az Erdogan csinalta,vagy Lukaseggo haverja. :))
Inkabb Putyin vezir mergezeses modszeret hasznalja. :))
Lehet,hogy Putyin elvars baratja kerte meg ra,hogy tartson egy kis "tiszt" ujitast. :))

Lehet,hogy a sok xanax megtette hatasat,amit az elmult idoben hasznalnia kellett ennek az elmerottyant roma juden naci fasisztanak. :)) Nem csodalom,hogy mar leepitette magat a foni.Hollandus faxra huzta,EPP-vel sem all tul jol,most meg Lukaseggo puszi pajtasaval is gond van,nyilvanosan nem mer kiallni mellette,igy kenytelen duhet a sajat illibsi kevert fajan kielni. :))
Nyunyoka megmondta 1x:-nyissuk ki az ablakokat,es szippantsuk melyeket a friss levegobol. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix10, 2020.08.28 10:58

@OV:
"krix 7 alias krix10"

Alias krix!
:D

S1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html