Egyre többen korlátoznák a vasárnapi munkavégzést

Támogatja a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a vasárnapi munkavégzés korlátozását - közölte a szervezet.
MTI, 2016. október 27. csütörtök, 11:03
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint az egész országban súlyos munkaerőhiány tapasztalható, amely a kereskedelemben fokozottan érzékelhető, és amely negatívan érinti a szektorban működő valamennyi vállalkozást. A munkaadók és a munkavállalók érdekében feltétlenül szükség van a vasárnapi munkavégzés korlátozására.

A szervezet ezért egyetért azzal is, hogy a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó szabályozást feltétlenül meg kell változtatni. Fontosnak tartják, hogy az új szabályozás bevezesse és kötelezővé tegye minden kereskedelmi egység számára a vasárnapi egyműszakos munkarendet, ezzel lehetővé téve azt, hogy kereskedelmi egységenként egy műszakban történjen a munkavégzés, maximálisan 8 órás időtartamban. Ezáltal a kereskedelmi dolgozókat a hétvégéken kevesebb munkavégzésre lehetne kötelezni, és így több időt tölthetnének családjukkal és pihenéssel.

A KDNP hamarosan benyújtja ezzel kapcsolatos törvénymódosítását. Korábban a a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is azt közölte, szeretné biztosítani a szabad hétvégéket a jellemzően túlóráztatott munkavállalóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK