Egyre többen nem fizetnek adót

Az APEH a mai nap folyamán közzétette a tartós adótartozással rendelkezők listáját.
NAPI, 2009. július 30. csütörtök, 20:26
Fotó:

A vállalatok és magánszemélyek tartozása legalább 163 milliárd forintot tesz ki. Március vége óta a tartósan tartozó vállalkozók száma hét, a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók száma több mint tíz százalékkal emelkedett.

Az APEH negyedévente teszi közzé honlapján a tartós adózók listáját. A lista tartalmazza ugyan az adózók nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót is, a fennálló tartozás összege azonban nem nyilvános- adta hírül az MTI hírügynökség.

180 napon túli, folyamatos és tartós adóhátralékkal 1348 vállalat és 2764 magánszemély rendelkezik, adósságuk összege több mint 163 milliárd forintot tesz ki.

A listán szereplő 1348 társaságból 919 felszámolás, 50 pedig végelszámolás alatt áll, így az ebből származó bevétel jelentős hányadától nagy valószínűséggel elesik az adóhatóság.

A vállalkozó listán legnagyobb számban kereskedelmi és szolgáltató cégek, de számos építőipari, ingatlanfejlesztő- és ingatlanforgalmazó vállalat is megtalálható.

HOZZÁSZÓLÁSOK