Egyre többen szeretnének kormányváltást - friss felmérés érkezett

Az elmúlt két hétben a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalékon áll. Az MSZP tábora változatlanul 10 százalék, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve 10 százalékra gyengült. A megkérdezettek több mint fele kormányváltást szeretne - derül ki a Publicus Intézet felméréséből.
Szepesi Anita, 2017. október 28. szombat, 13:16
Fotó: Napi.hu

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11 és 17 között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és a szavazási hajlandóságokat.

A felmérés szerint a nem-kormánypárti szavazók majd' kétharmada szavazna egy baloldali együttműködésre, ha annak lenne esélye legyőzni a Fideszt. Kétharmaduk akkor tenne így, ha szavazatával meg tudná akadályozni a Fidesz kétharmadát; köztük az LMP szavazók több mint háromnegyede, és a Jobbik szavazók majd' kétharmada mondta ezt.

A Fidesz szavazóinak száma az két hónapi csökkenés után egy százalékpontot növekedve 26 százalékra erősödött. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága két héttel ezelőtt mért csökkenés után most nem változott, és 10 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A Jobbik támogatottsága a elmúlt hónap növekedése után most egy százalékpontot csökkent, így 10 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása némileg növekedett.

Az LMP a két héttel ezelőtt megnyert szavazóit megtartotta, így tábora 5 százalékot tesz ki. A DK támogatottsága most egy százalékpontot csökkent, és 3 százalékon áll. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot, akárcsak a Párbeszéd, és az LMP. A Kétfarkú változatlanul egy százalékon áll, a Momentum támogatottsága két héttel ezelőtt egy százalékpontot csökkent, ám most nem változott, ezzel 1 százalék.

A bizonytalanok aránya 41 százalék.

A megkérdezettek több mint fele kormányváltást szeretne, arányuk 2016 novembere óta 39 százalékról mára 54 százalékra növekedett és egyértelmű többségbe kerültek. Az összes vizsgált társadalmi csoport közül egyedül a Fidesz szavazók azok, akik másként gondolkodnak, 92 százalékuk szeretné inkább ha a Fidesz maradna. Különböző ellenzéki szavazók 83 és 95 százalék közötti arányban kormányváltást szeretnének, és a bizonytalan szavazók majd' kétharmada is (58 százalék, 13 ellenében).

További részletek a kutatásról itt olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.28 15:25

Nincs gond a kormányváltással, tőlem is lehet kormányváltás. Viszont az biztos, hogy ballib összefosás ne váltsa ezt a kormányt, helyette kerüljenek a helyükre, ahol már részben tanyáznak, a történelem szemétdombjára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.10.28 14:45

@csaba7272: és mióta takonyvonát is megvette kilóra Simicskán keresztül Soros, kizárólag madzagon rángatott sorosbábok közül választhatunk "ellenzék" címszóval. Így aztán tényleg nehéz lesz a kormányváltás ebben a mutyiországban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2017.10.28 14:09

Ha így haladunk, a Fidesz a választáson komolyabb verseny nélkül nyer. Az MSZP-t Botka csúnyán a padlóra küldte, a DK-s Madárijesztő labdába sem rúghat. A többi versenyző komolytalan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html