Egyszerűsítették a közlekedési és energetikai eljárásokat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) eredményesen elvégezte az energetikai és közlekedési igazgatási eljárások egyszerűsítését az Új Széchenyi Terv Magyary Zoltán közigazgatás-fejlesztési programban - hangsúlyozta Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
MTI, 2013. április 30. kedd, 12:29
Fotó: Napi.hu

Az Államreform Operatív Programban (ÁROP) az NFM vezette konzorcium 169 millió forintot fordított az egyszerűsítések megvalósítására, amely becslések szerint 25-30 százalékos csökkentést jelent az ügyfelek költségeiben és időmegtakarításában.

Schváb Zoltán elmondta, hogy a programban 21 - 3 energetikai és 18 közlekedési - eljárást egyszerűsítettek, a folyamatot elektronizálták, az ügyintézés többségét ügyfélkapun keresztül lehet majd elvégezni, emellett tananyagot fejlesztettek, képzéseket tartanak az ügyintézőknek, hogy gyorsabban és rugalmasabban tudják kiszolgálni az ügyfeleket.

Az informatikai fejlesztéseket követően az ügyek döntő részét várhatóan októbertől lehet majd elektronikusan intézni - tette hozzá.

nfm
HOZZÁSZÓLÁSOK