Együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a TakarékBank Zrt. között létrejött Együttműködési Megállapodás célja, hogy a felek az állattartók igényeinek még inkább megfelelő, komplex szolgáltatási palettát alakítsanak ki. A kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is.
Napi.hu, 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:46
Fotó: Napi.hu

A magyarországi állattenyésztés túljutott a mélyponton; a következő években a támogatások jelentős emelkedésére, ennél fogva az ágazatba érkező beruházások valamint a hiteligények bővülésére lehet számítani - a takarékszövetkezetek pedig tudatosan készülnek erre - derül ki a Takarékbank közleményéből.

"A takarékszövetkezeti integráció hagyományos stratégiai partnere a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak. Az állattartók a magyar állattenyésztés fejlesztése, helyzetének javítása érdekében a mostani pénzügyi-kifizetési ciklusban is számíthatnak a takarékszövetkezetekre" - fogalmazott Szabó Levente, a TakarékBank vezérigazgatója.

A korábban a növénytermesztést preferáló mezőgazdasági támogatási rendszer tavaly júliusban bejelentett átalakítása határozottan kedvez az állattenyésztőknek: mind a vidékfejlesztési, mind a közvetlen támogatások kiemelten kezelik az állattenyésztést - fejtette ki Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár Központjának vezető agrárszakértője a megállapodás aláírása kapcsán.

A Takarékbank Agrár Központjának előrejelzése szerint a mezőgazdasági kibocsátás szerkezete a stratégiailag kiemelt szektorok - állatok és állati termékek, kertészeti termékek irányában változik. Az állattenyésztés aránya a mezőgazdaság termelési értékében az évtized végére a jelenlegi 35 százalékról 37-38 százalékra nőhet, amiben a kiemelt stratégiai státusznak, a támogatásoknak, a piacok további fehéredésének, valamint a hazai és nemzetközi kereslet bővülésének lesz a legfontosabb szerepe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.13 21:18

25 éves késés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html