Együttműködést tervez a Fruitveb és a milánói nagybani piac

Együttműködés jöhet létre a FruitVeB, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a milánói nagybani piac között - tájékoztatta földművelésügyi miniszter szerdán az észak-olasz nagyvárosból az MTI-t.
MTI, 2014. július 16. szerda, 16:45
Fotó: Napi.hu

Fazekas Sándor tárcavezető a milánói tárgyalást követően elmondta, kölcsönösen előnyös kereskedelmi együttműködés jöhet létre a FruitVeB és a milánói Sogemi nagybani piac termelői és kereskedői szervezete között.

A milánói szervezet különösen a jó minőségű magyar alma és szilva iránt érdeklődött. Ezért képviselőjük hamarosan felveszi a kapcsolatot a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi szervezettel. Az olasz szakemberek a tervek szerint a közeljövőben Magyarországra látogatnak, hogy tanulmányozzák az itteni kereskedelmi folyamatokat, és személyesen is meggyőződjenek a magyar termékek minőségéről - közölte a miniszter.

A magyar delegáció - a szerdán és csütörtökön zajló - az EU Környezetvédelmi Informális Tanácsülése keretében látogatott el az Európai Unió legnagyobb zöldség-gyümölcs piacára. A jövőbeli megállapodásnak külön hangsúlyt adhat a 2015-re tervezett milánói világkiállítás - emlékeztetett Fazekas Sándor.

Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke, az MTI-nek Budapesten elmondta: a körvonalazódó együttműködéssel a FruitVeB az EU egyik legjobban működő kereskedelmi struktúrájához kapcsolódhat. Ez beleillik a magyar zöldség-gyümölcságazat fejlesztési terveibe, ugyanis 2020-ra évi egymillió tonnával - a mostani 2,5 millióról 3,5 millió tonnára - kívánják növelni az ágazat termelését. Így a mostani mintegy 50 százalékos exportarány 70 százalékra növelhető - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anttikufar, 2014.07.16 17:35

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html