BUX
39138

Együttműködik a magyar és a vietnami kincstár

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke és Nguyen Hong Ha, a Vietnami Államkincstár főigazgatója szerdán, Budapesten, amely szerint a két intézmény szakmai együttműködést folytat a későbbiekben egyebek között a kincstári rendszer fejlesztéséről, az államkincstári szolgáltatásoktól - írja az MTI.

Szász Péter, 2017. szeptember 20. szerda, 20:48

Az államkincstári vezetők a memorandum aláírását követően elmondták, hogy a jövőben rendszeresen konzultációkat és információcserét folytatnak, egyebek között az államkincstári szolgáltatásokat érintő feladatokról.

A megállapodásban rögzítették: a cél az együttműködés fejlesztése, erősítése Magyarország és Vietnam között, összhangban a két állam jogszabályaival, a két intézmény hatáskörén belül, kölcsönösen tiszteletben tartva egymás egyenjogúságát és érdekeit. (Rekordot döntött a vietnami turizmus)

A vietnami delegáció kétnapos budapesti látogatása során a felek egy konferencia keretében mutatták be államkincstári rendszerük fejlődésének eredményeit, és tájékoztatták egymást az intézmények működésének helyi sajátosságairól.