Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hitel az Állami Egészségügyi Ellátó Központot  (megszűnésével vélhetően a jogutódját az Országos Kórházi Főigazgatóságot), azaz a magyar kórházak fenntartóját fogja támogatni, ebből fedezik ugyanis a Covid-19-hez köthető orvosi eszközök beszerzését, az egyéni védőfelszerelések és a mobilegységek beszerzésének, valamint a covid-betegek ellátását segítő sürgősségi konténerkórház építésének költségeit - derül ki az EIB erről szóló közleményéből.

Ez a hitel segíti majd Magyarországot a Covid-19-járvány hatásainak gyorsabb mérséklésében, erősíti a nemzeti egészségügyi rendszert és növeli az ország képességét, hogy reagálni tudjon a mostanihoz hasonló súlyos pandémiára, illetve hogy folytatódhasson a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés.

Az EIB-nek a bank működésének kezdete óta a Magyarországgal szembeni hitelezési kötelezettségvállalása megközelíti a 21,6 milliárd eurót, ebből a 2008-2018 közötti időszakban 13,2 milliárd eurónyi hitelt biztosított Magyarország számára. Az EIB tevékenysége olyan ágazatokra terjed ki a magyar gazdaságon belül, mint a közlekedés, a környezetvédelem, az energiainfrastruktúra, a feldolgozóipar és a szolgáltatási szektor.

Az EIB emellett a kis- és középvállalatok számára is biztosít hosszú távú finanszírozást a helyi pénzintézeteken keresztül. A bank 2001 óta 5172 kkv-t támogatott, amelyek az ügylet ideje alatt 263 767 munkahelyet tartottak fenn.