Éjszakai illegális gyorsulási versenyekre csapott le a rendőrség

Éjszakai illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében ellenőriztek járműveket a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a IV. és a XIII. kerületben - adta hírül a police.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2019. október 13. vasárnap, 07:40
Fotó: Napi.hu

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság, a IV. és a XV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei, valamint a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen 2019. október 11-én éjjel - írta a police.hu.

A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, illetve azok körözési rendszerben való szereplésére, valamint az akció keretén belül vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását is.

Az ellenőrzés során a rendőrök 372 autót és azok utasait ellenőrizték. A rendőrök hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, tíz autós ellen tettek szabálysértési feljelentést, amely során a rendőrök öt forgalmi engedélyt vettek el engedély nélküli átalakítás miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében - olvasható a police.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK