Ekkor mehetünk választani 2018-ban

Egyetértett a Nézőpont Csoport vezérigazgatója és a Publicus Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában abban, hogy 2018 április 8. a legvalószínűbb dátum a jövő évi választásra.
Domokos Erika, 2017. április 12. szerda, 08:27
Fotó: Napi.hu

Ha az államfő a lehető legkorábbi időpontra tűzi ki a jövő évi választást, április 8-án lesz a voksolás - vélekedett Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A törvény alapján áprilisban vagy májusban kell tartani a választást. 2018-ban április elseje húsvét vasárnap lesz, szerintem az lenne az ésszerű, hogy közvetlenül utána, akár április 8-án választás legyen. Áprilisban választottuk az előző parlamentet is, és a négyéves mandátum matematikailag akkor jár le - fejtette ki véleményét Mráz.

Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője is hasonlóan látta: Logikusnak tűnik április 8-án a húsvéti ünnepek után tartani a választást. A március 15-i forradalmi hangulat akkor már elmúlik, a húsvéti időszakban a kormánynak sokkal több lehetősége van kampányolni, mert néhány segítsége is akad, ami egyébként más időszakban nem. Logikusnak tűnik arra az időszakra tenni a választást - mondta Pulai.

Ha az államfő április 8-ára tűzi ki a jövő évi választást, akkor majdnem napra pontosan négy év telne el a 2014-es és a jövőre esedékes voksolás között, az előző országgyűlési választást ugyanis április 6-án rendezték - olvasható az inforadio.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK