Ekkora gazdasági növekedés jöhet Magyarországon

Az idén és jövőre is 3,5 százalék fölötti növekedést érhet el a magyar gazdaság és várhatóan 2019 közepére érhető el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos inflációs célkitűzése - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója az M1 reggeli műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 22. péntek, 11:16
Fotó: Napi.hu

A gazdaság bővülése jelentősen meghaladja az uniós átlagot, de az egész régió jól teljesít, így az európai gazdasági növekedés súlypontja Közép-Európába helyeződött - írja az MTI.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a gyarapodást idén csupán az egyszeri technikai hatások mérsékelhetik, hiszen például tavalyhoz képest több ünnep esik hétköznapra, ami kissé visszafoghatja az ipar teljesítményét, de a nagyobb autógyárak modellváltása miatti kieséssel is számolni kell. (Ennyi pénzt vontak ki Magyarországról a második negyedévben.)

A kiemelkedően jó tavalyi termésátlag miatt a mezőgazdaság teljesítménye mérséklődik éves bázison, de a növekedési pályát ez sem írja át alapvetően, hiszen a növekedést alapvetően az ipar, a szolgáltatások, a beruházások és a fogyasztás határozzák meg - tette hozzá.

Balatoni András arra számít, hogy az infláció a következő hónapokban csökkenhet és az év végére várhatóan 2 százalékra mérséklődik, ezzel a jegybank toleranciasávjának legalsó határára állhat be. Az infláció ezt követően kissé nőni fog, de a vártnál valószínűleg jóval lassabban - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az emelkedést a vártnál enyhébben erősödő európai infláció is visszafogja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2017.09.22 13:58

Nocsak!
Jövőre pedig várható, hogy az ellenzék leváltja a kormányt és ennél sokkal, de sokkal jobban fog teljesíteni!
Hihető, nem?
" Ekkora gazdasági növekedés jöhet Magyarországon ?
Az idén és jövőre is 3,5 százalék fölötti növekedést érhet el a magyar gazdaság......"

Ezt már Kánaánnak fogják nevezni egyesek.
Rajta gyurta, ezt lehet fokozni.
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html