El a kezekkel az MNB-től!

El a kezekkel a Magyar Nemzeti Banktól, el a kezekkel a nemzeti bank elnökétől, le a pénzrontással! Így kezdődik - és így is végződik - az a " százhatvannégy hazai közéleti személyiség által aláírt nyilatkozat", amely a Magyar Nemzet mai számában jelent meg.
NAPI Online, 2003. január 22. szerda, 08:29
Fotó:

A lap szerint "a dokumentum utal arra: Járai Zsigmondot a liberális-szocialista elit arra akarja kényszeríteni, hogy legjobb szakmai meggyőződését megtagadva hozzon döntéseket".

A közlemény úgy fogalmaz: "A pénzrontás kierőszakolásával akarják rákényszeríteni a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy segédkezzen az éppen esedékes - amúgy az MSZP - SZDSZ-koalíció választási ígéreteit meghazudtoló - lakossági áremelések megmagyarázásában". Az aláírók tiltakoznak az "illegális adóztatás" - vagyis az infláció felpörgetése" ellen, és kijelentik: " E nehéz időkben sem tagadhatjuk meg, hogy a független Magyar Nemzeti Bank egyenlő a demokráciával".

Az aláírók névsora Ákostól (előadóművész) Zám Editig terjed, megtalálható rajta egyebek közt Boros Imre képviselő, Dolly előadóművész, Eperjes Károly színművész, Finta József építész, akadémikus, Hargitay András világbajnok, Jeszenszky Géza egyetemi docens, Kerényi Imre rendező, Malgot István író, képzőművész, Mészöly Kálmán, Pongrácz Gergely nyugdíjas állattenyésztő, Rákay Philip műsorvezető, Szalai Annamária országgyűlési képviselő, Szikora Róbert előadóművész, Szűrös Mátyás politikus, Usztics Mátyás színigazgató, Vitézy László filmrendező és Wittner Mária nyugdíjas takarítónő.
A professzorok Batthyány Körének tagjai külön szekcióban írták alá a manifesztumot.

HOZZÁSZÓLÁSOK