Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szabad frekvenciablokk pályázati díja 150 millió forint. A nyertes pályázó az első négy évben évi 132 millió, az ötödik évtől pedig 265 millió forint frekvenciadíjat fizet be az államkasszába - közölte az NMHH. Napjainkban egyre több kereskedelemi, pénzügyi, oktatási és kulturális szolgáltatás épül online eszközökre, melyek használatához elengedhetetlen a mobil-adatforgalom elérhetővé tétele a lehető legszélesebb lakossági és vállalkozói rétegek számára - fogalmaz a közlemény.

Az online szolgáltatások között társadalmi fontosságuk miatt kiemelt helyet foglalnak el a digitális közszolgáltatások, amelyek működtetéséhez szintén megfelelő infrastruktúra, korszerű technológiai háttér és frekvenciabázis szükséges.

A frekvencia segítségével hatékonyabbá tehető az elektronikus útdíj fizetési rendszer működtetése, a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok pedig bekapcsolhatóak lesznek az országos digitális vérkeringésbe.

A frekvenciasávon folytatott adatátvitel támogathatja az elektronikus házi őrizeti rendszer megerősítését, hatékonyabbá teheti a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációját, és olyan sokakat érintő szolgáltatások fejlesztéséhez járulhat hozzá, mint az anyakönyvi rendszer, a távfelügyelet vagy a városi közlekedési tájékoztató rendszerek. A frekvenciasáv kiválóan alkalmazható az intelligens mérési rendszerek ("smart metering") , illetve a gépek közötti (Machine-to-Machine/M2M) kommunikációs kapcsolatok kiépítéséhez is - olvasható a közleményben.