Elárasztotta a mocsok a Balaton-partot

Nem vált be a gyűjtőszigetes szelektív hulladékgyűjtés a Balaton-felvidéken: lomoktól kezdve a sittig mindennel teleszórták ezeket az emberek, miközben a térség festői kilátást kínáló hegyeinek erdőit hulladékkupacok szennyezik.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 29. kedd, 09:05
Fotó: Pixabay

Nyaranta megháromszorozódik a kommunális hulladék a Balaton-felvidéken, amelynek elszállítása megoldhatatlannak tűnő feladatot ad a hatóságoknak - derül ki a Magyar Idők cikkéből. A csodálatos panorámát kínáló szőlőhegyek erdeiben illegális szemétlerakók jönnek létre.

Még a szemétszállítással foglalkozó cégek által adott begyűjtőzsákok is gyakran végzik az út szélén, ahol kóbor kutyák és más állatok tépik szét azokat szétszórva a tartalmukat. A szelektív hulladékgyűjtőkbe háztartási hulladékot, lomokat és sittet helyezett el a lakosság.

A szolgáltató sokévi próbálkozását egy helyi szakember úgy kommentálta, hogy csupán tyúklépésben képesek előre haladni. Legalább a házhoz menő szelektív gyűjtés működni látszik, mert bár kevesebb lakó élhet ezzel a lehetőséggel, de ők legalább tiszta hulladékot "állítanak elő".

A történet romantikus része, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén nemrégiben találtak egy spanyol felirattal ellátott, csillag alakú léggömböt, amely 1500 kilométer megtétele után érkezett az ibériai országból Magyarországra.

HOZZÁSZÓLÁSOK