Elbocsátás, "önkéntes" kilépés jön a kormány partnerénél

A dán Lego játékgyártó óriáscég magyarországi üzeménél az előre jelzettnél nagyobb leépítés jöhet, ha figyelembe vesszük, hogy jó eséllyel többeknek olyan áthelyezést ajánlhatnak, amivel nagyon rosszul járnának.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 10:37
Fotó: Napi.hu

A Lego elnöke szeptember első napjaiban jelentette be, hogy a cégnél jelentős leépítés lesz, ami a játékgyártó multi magyarországi gyárában a 2100-ból 70 embert érinthet - emlékeztetett a Magyar Nemzet. A vállalatnál a napilap kérdésére egyelőre nem árultak el ennél többet.

Dániai sajtóértesülések szerint főként adminisztrációs és értékesítési területen dolgozó alkalmazottakat küldenek el. A nyíregyházi üzemnél azonban éppen ellenkezőleg történhet: a termelési létszámot csökkenthetik. A Lego hazai leányvállalata egyébként a kormány stratégiai partnere, az erről szóló szerződésben nem leépítést, hanem létszámbővítést ígért.

A korábbi tapasztalatok szerint a cégtől nem idegen az a megoldás, hogy áthelyezést ajánl dolgozóinak, amivel sokkal alacsonyabb bérű beosztásba kerülnek. A Magyar Nemzet forrásai szerint ha ezt a lehetőséget is figyelembe vesszük, akkor 70 főnél többen távozhatnak a magyar Lego-cégtől, mert sokan önként léphetnek ki a rosszabb feltételek miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK