Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szentest 2020 januárjában nevezték ki főigazgatónak, azt követően, hogy Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül kirúgta Badacsonyi Szabolcsot. A tárca később azzal magyarázta a lépést, hogy arra a "biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében" került sor és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára történt. Óbuda-Békásmegyer polgármestere azonban azt állította, hogy Kásler politikai okból váltotta le Badacsonyit - emlékeztet a 24.hu.

A Margit Kórház az elmúlt napokban amiatt került be a hírekbe, mert Szabó Tímea szerint a kórház koronavírus-osztályán dolgozó ápolóknak nem fizették ki a plusz juttatásokat. Az ápolókat azzal az ígérettel toborozták az új osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150 százalékos bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg. Mintegy ötven dolgozó vállalta a munkát, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást. A Párbeszéd politikusa viszont több forrásból úgy értesült, hogy december 22-én a kórház bejelentette, elfogyott a pénz, és csak az alapfizetést kapják kézhez az ápolók.

A kórház erre válaszul közölte, hogy a dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. "Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd", vagyis az intézmény előre kifizette a kiegészítést.

Szabó most azt állítja Facebook bejegyzésében, hogy Szentes Tamást kirúgták, valószínűleg a juttatások miatt kipattant ügy okán.

"Szentes, ahol jár, kárt okoz, nem volt ez másképp a Margitban sem. Megbocsáthatatlan, hogy az ő hathatós közreműködésével verte szét és darálta be a kormány alá Orbán Viktor a független országos tiszti főorvosi rendszert, aminek egyenes következménye a járvány életveszélyes kezelése, a vakcinakáosz. Nem mellesleg pedig az ő vezetése alatt vesztette el a Margit a függetlenségét, és kényszerült be a János Kórház alá. Szentes egy aljas politikai tisztogatás után került a Margitba Kásler, Tarlós és a volt fideszes polgármester, Bús Balázs hathatós segítségével. Miatta rúgták ki a Margit előző főigazgatóját, dr. Badacsonyi Szabolcsot, aki alatt a Margit azon kevés intézmények közé tartozott, amelyeknek közel az utolsó percig nem volt adósságuk" - írta a képviselő.