Elbocsátották a közszférából? - képezze magát ingyen!

Ingyenes képzést biztosít a közszférából elbocsátottaknak az Európai Unió és a kormányzat által indított Új Pálya elnevezésű program - írja az MTI.
NAPI Online, 2007. október 27. szombat, 11:47
Fotó:

A kétmilliárd forint keretösszegű projekt részletei a www.ujpalya.hu oldalon érhető el. Az idén ősszel indult, 2009 nyaráig tartó program 5500 elbocsátott, vagy elbocsátás előtt álló közszolgálati dolgozónak tud piacképes képzést nyújtani. Az ingyenes tanfolyamon csak azok vehetnek részt, akiknek munkaviszonya 2006. július 1-je után, létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy részmunkaidős foglalkozássá alakult. A képzési program nem csak diplomásokat céloz meg, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót.

A világhálós honlapon jelenleg több mint 120 képzés található szerte az országban. Az egykor a közszférában dolgozók gazdasági, informatikai jellegű képzések közül válogathatnak, de elérhető számtalan nyelv-, és számítógép-kezelői tanfolyam is. A listán olyan képzések is olvashatók, mint gyógymasszőr, idegenforgalmi ügyintéző, kőműves, motorfűrész-kezelő, rendszer-informatikus, szoftverfejlesztő, személy- és vagyonőr, takarító vagy tűzvédelmi előadó.

HOZZÁSZÓLÁSOK