Eldőlt: kötelező lesz az agrárkamarai tagság

Elfogadta a parlament csütörtökön az új agrárkamarai törvényt, amely alapján kötelező lesz a kamarai tagság az agrárgazdasági tevékenységet folytatóknak.
MTI, 2012. július 12. csütörtök, 19:25
Fotó: Napi.hu

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara tagjainak évente tagdíjat kell fizetniük: ennek mértékét a tagok gazdasági súlya alapján, sávosan határozza meg a szervezet - a fideszes Csizi Péter javaslatára - úgy, hogy az egymillió forintot nem haladhatja meg a tagdíj.

A törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be a parlamentnek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és azt már csütörtökön - kivételes sürgős tárgyalással - el is fogadta a Ház, 247 igen szavazattal, 73 nem ellenében. A Fidesz-KDNP legtöbb képviselője igen gombot nyomott, nemmel voksolt viszont az ellenzék mellett három fideszes is: Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár, Koszorús László és Nagy Gábor Tamás.

Az agrárkamara négy alelnököt választ majd: a mezőgazdaságért, az élelmiszeriparért, a vidékfejlesztésért és a kis- és középvállalkozásokért felelőst. Utóbbi egyben az elnök általános helyettese.

Az agrárkamara az első kamarai választásokat követően, a küldöttgyűlés megalakulásával és az alapszabály elfogadásával egyidejűleg jön létre. Az agrárkamara ülését az első választások lezárását követő harmincadik napon, de legkésőbb 2013. március 31-ig kell megtartani. Az agrárkamara létrejöttének napján a szervezet tagjává válnak a törvény hatálybalépésének időpontjában agrárgazdasági tevékenységet folytató gazdák és gazdálkodó szervezetek.

Az agrárkamarai tagságra kötelezettek a tagnyilvántartás összeállítása és működtetése érdekében a most elfogadott törvény hatálybalépését követő hatvan napon belül kötelesek az agrárkamarai tagnyilvántartásba bejelentkezni, és ötezer forint kamarai hozzájárulást fizetni.

A törvény a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laurea, 2012.07.13 06:01

1999-ben elfogadott törvény 2000 november 01-től megszüntette a kötelező kamarai tagságot.

Akkor most mi van?? Miért kell újra kötelezővé tenni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2012.07.12 21:24

Kell a jó zsíros pozíció a parlamentből és az apparátusból kieső fideszeseknek, kisebb parlament, pocsék választási eredmények és máris 2-300 képviselőnek kell valami kamu állást keríteni...

Erre tökéletes megoldás a különböző gittegyletek létrehozása...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.07.12 20:58

Ez nem adó, hanem Mussolini ál(la)ma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html