Eldőlt: tényleg annyi a Költségvetési Tanácsnak

A Fidesz sajtóirodája arról tájékoztatta az Indexet, hogy a frakció megszavazza Varga József kormánypárti képviselő módosító indítványát, ami elvonná a KT büdzséjét.
portfolio.hu, 2010. november 20. szombat, 12:17
Fotó:

Amint arról pénteken beszámoltunk, Varga József fideszes politikus a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítvánnyal 825,5 millió forintot vonna el a költségvetést vizsgáló független állami intézmény jövő évre vonatkozó 835,5 millió forintos előirányzatából.

Az Index megkereste a Fidesz sajtóirodáját, ahol nem csupán tudtak Varga javaslatáról, hanem megerősítették, hogy a módosító javaslatot komolyan kell venni. A Fidesz-frakció biztosan meg fogja szavazni.

Varga József az Indexnek azt mondta, javaslatát előzetesen nem egyeztette senkivel, visszajelzést még nem kapott, és frakciótársaival tegnap óta nem találkozott. A politikus célja a cigányság integrációjának felgyorsítása, ehhez keresett forrást a költségvetésben, és úgy látta, hogy a KT pénze pontosan elég lenne a közalapítvány ösztöndíjprogramjának támogatásához. Varga azzal érvelt, hogy a KT és az Állami Számvevőszék feladatai nagyon hasonlóak, így fölösleges két különálló intézmény fenntartása. Varga szerint a Fidesznek és a kormánynak is döntenie kell, hogy a cigányság integrációja vagy a KT mellé áll.

Laptársunk felhívta az alapítványt is, ahol megtudta, hogy Varga 2006 óta már nem elnök, sőt, azt mondták, hogy már nincsenek is kapcsolatban a politikussal. Ehhez képest Varga azt állította, konzultált a közalapítvány igazgatójával, aki tudatta vele, hogy mennyi pénzre lenne szükség a 2000-2001-ben már működő, több tízezer roma fiatalt érintő ösztöndíjrendszer finanszírozásához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.21 10:08

Fiktív parlamentarizmus, de facto királyság I. Orbánnal a trónon.Az elmúlt 1000 évben többé kevésbé ez jött be, vagy legalábbis ennek vannak történelmi hagyományai !
Megjegyzem ne nagyon szídjátok az új királyunkat, mert ennek rendszerint lefejezés szokott lenni a vége !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Emerico, 2010.11.20 14:27

Szóval fontosabbak a cigányok, mint a költségvetési kontroll. Én holnaptól minden romát le fogok vargázni.
Vajon van még útban valami/valaki, viktor ?
Ab kilőve, KT kilőve .... Milyen színű korona legyen ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html