Elege lett az egészségügyben dolgozóknak - sztrájk jöhet

Két egészségügyi érdekvédő szervezet, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) futárral küldte el hétfőn a sztrájk tárgyalások kezdeményezéséről szóló levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek - írta a Népszava.
Szepesi Anita, 2018. február 27. kedd, 09:53
Fotó: MTI Fotó

Az érdekvédők 15 pontban fogalmazták meg követeléseiket, s egyben jelezték azt is, hogy március 24-ére tüntetéssel készülnek - olvasható a lapban.

A kormánynak öt napja van a válaszra, további hét nap alatt a követelésekről, illetve a sztrájk alatti szolgáltatásokról kell egyeztetni. Ha ez elmarad, akkor a bíróság dönt a szükséges ellátásokról - mondta a lapnak Soós Adrianna, FESZ elnök.

A demonstráció ideje alatt a betegek az ügyeleti rendben szokásos ellátással számolhatnak, leállhat például a teljes adminisztráció, a tervezett és halasztható beavatkozásra nem készítik elő a betegeket, és nem küldenek a mosodába sem ruhát.

A FESZ és a MOSZ jogászai úgy vélik, ezen szakszervezetek tagjait nem köti a vezetőik által aláírt bérmegállapodás.

Képünk forrása: MTI Fotó/Varga György

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.02.27 16:17

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html