Elégedett az NGM

Impozáns mértékűnek tartja az októberi 6,3 százalékos kiskereskedelmi forgalomnövekedést Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 18. hétfő, 11:55
Fotó: Shutterstock

A KSH hétfő reggeli adatai szerint 52 hónapja emelkedik folyamatosan a kiskereskedelmi forgalom az országban, és októberben elérte a 925 milliárd forintot.

A helyettes államtitkár az év utolsó két hónapját - november-december - tekintve további kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számít az ünnepek miatt. Az előrejelzések egyértelműen emelkedést mutatnak az év további részében is. Ebben jelentős része van a digitális kereskedelemnek, az internetes vásárlásnak, októberben itt 27 százalékos volt az emelkedés - mondta.

A folyamatos kiskereskedelmi bővülést Pomázi Gyula azzal magyarázta, hogy a kormányzati intézkedések, a minimálbér és a garantált bérminimum emelése jelentősen segítették ezt a folyamatot. A növekvő bérek pedig a vásárlásokat is ösztönzik, a takarékoskodás és a beruházások mellett. A helyettes államtitkár nem zárta ki, hogy az év végén a kiskereskedelem rekordforgalmat bonyolíthat le.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK