Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kritikával illette a Levegő Munkacsoport a kormány elektromosautó-támogatását - írja a Népszava.

Azok, akik megkapták a másfél milliós támogatást, jól jártak vele, de attól, hogy néhány száz villanyautóval több fut útjainkon, a magyar városok levegője még nem lett tisztább. A magánszemélyek villanyautó-vásárlási támogatása a közpénzfelhasználás igen alacsony hatékonyságú módja - mondta Vargha Márton közlekedési témafelelős.

A szervezet ugyanakkor üdvözli a taxik és a Posta terítő járműveinek cseréjét villanyautóra (és nem hibridre). Célszerűnek tartanának hasonló lépést az állami, önkormányzati szervek nagy futásteljesítményű gépjárművei esetében is. Szorgalmazzák csak az e-autók által használható, ingyenes parkolók, megfelelő, nyilvános töltőállomások és elszámolási rendszer kialakítását is.

A portál megemlíti, hogy néhány hete módosultak az e-töltés szabályai. Ez különválasztja az (engedélyköteles) üzemeltetési és szolgáltatói feladatot. A hálózati cég egyik szerepet sem töltheti be. A jövőben a használat nem köthető tartós regisztrációhoz: azt eseti jelleggel is biztosítani kell.

Augusztus 1-ig az Elmű-ÉMÁSZ valamennyi töltőoszlopán kilowattóránként 99 forintos tarifát vezet be.