Kiderült, hogy minek tekinti a kormány az elektromos rollereket

Pintér Sándor belügyminiszter egy írásbeli kérdésre adott válaszban fejtette ki, hogy a kormány minek is tekinti az elektromos rollereket - szúrta ki a 444.
Szász Péter, 2019. november 21. csütörtök, 21:46
Fotó: Getty Images

A kérdést a DK-s Vadai Ágnes tette fel: "Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség szándékosan akar baleseteket okozni az elektromos rollerekkel az utakon?".

Pintér Sándor válaszában azt írta, hogy "az elektromos rollert a hatályos szabályozás alapján, külön eltérő rendelkezés hiányában csak segédmotoros kerékpárnak lehet megfeleltetni. A rendőrség a jogszabályok alapján köteles eljárni".

A portál felidézi, hogy sok értelmezési vita volt arról, hogy a 20-25 km/órával közlekedő e-rolleresek gyalogosnak számítanak-e, vagyis mehetnek-e a járdán, eddig ugyanis nem volt egyértelmű, hogy e-roller egyáltalán járműnek minősül-e.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

luki44, 2019.11.22 12:09

Szerintem nagyon egyszeru. Minden amit nem csak emberi ero hajt az motor vagy segedmotoros. Tehat a rajuk vonatkozo szabalyzast kellene ervenyesiteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2019.11.22 11:51

Mennek ezek 50 felett is.
Zero szabályozás van.
Nem azon kéne pattogni, hogy most mi, hanem azon, hogy holnap mi legyen.
De ehhez nem politikai hozzáállás kell, ami csak rombol jelenleg, hanem közlekedési szakértőké egy erős jogász támogatással. Nem pedig lobbi és korrupció.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html