Kezdődik: a Balatonnál sem tűrik az elektromos rollereket

Akár ötvenezer forint helyszíni bírsággal is sújtható az, aki Tihany központjában, vagy a hajóállomás környékén elektromos rollerrel, elektromos gördeszkával, hoverboarddal, seagwey-jel vagy más önegyensúlyozó eszközzel közlekedik - írja a Balatontipp.
Szász Péter, 2019. július 25. csütörtök, 19:12
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció

A közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértését követi el az, aki önegyensúlyozó járművel, elektromos vagy más gépi meghajtású közlekedési, sport, vagy szabadidős eszközzel Tihany Község Önkormányzata tulajdonában vagy kezelésében álló meghatározott területen gyalog- és kerékpárúton, járdán, parkban, közparkban, téren, egyéb parkosított területen, vagy a gépjármű forgalom elől időszakosan vagy állandó jelleggel elzárt közterületen közlekedik, és azokat nem gyalogosan tolva vagy kézben tartva halad - döntött a képviselő-testület.

A tiltás nem vonatkozik a KRESZ előírásainak megfelelő elektromos kerékpárokra, a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre - olvasható a balatoni portálon.

Kiróhatnak közigazgatási bírságot, ennek összege 150 ezer forintig terjed, vagy helyszínit, amelynek felső határa 50 ezer forint.

Nem csak a használókat sújthatják bírsággal, hanem például azokat a kölcsönzőket is, ahol nem tájékoztatják az ügyfeleket a tilalomról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

retardo, 2019.07.26 05:17

helyes, akár helyszíni kézlevágás, vagy ha ez nem lehetséges, láblevágás is lehet a büntetés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html