Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnyert összeg tartalmazza a közmunkások bérének támogatását is a bontó működésének első évében, de az önkormányzat 25-30 éves működési idővel számol - mondta  Rohonczi László (Fidesz-KDNP). Az üzem 10 embernek ad munkát, ők egy évig szakmunkás közmunkabért kapnak. A támogatási idő lejárta után a bontót a község szociális szövetkezete veszi át, és további öt embernek adnak munkát.

A létesítményt szeretnék alkalmassá tenni honvédségi elektronikai hulladék és egészségügyi berendezések ártalmatlanítására. A tervezett kapacitás évente 300 tonna hulladék feldolgozása.

A létesítménybe 50-100 kilométeres körzetből érkezik a hulladék, a beszállítók 150 fős körét az önkormányzat saját maga alakította ki és a keletkező másodnyersanyagok felhasználóival is ők állapodtak meg. A bontást kézi munkával végzik, a környezetbe káros anyag nem kerül.

Az üzemet egy tágas udvarral rendelkező korábbi lakóházban alakítja ki a község, a ház mellé egy csarnokot, valamint tárolókat építenek. A település a bontó létrehozásához közmunkásokkal végezteti el az új épületek alapjainak ásását, a kerítések építését és a tereprendezést - ismertette a polgármester.