Silány élelmiszerek a magyar polcokon - újabb vizsgálat

Újabb, kiterjedtebb ellenőrzéssorozatot indít az agrártárca az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet.
Szász Péter, 2019. október 26. szombat, 11:34
Fotó: Shutterstock

A szombati lapszámban azt írták, hogy a projekt részeként három országban összesen 280 termék összetételét és minőségét vizsgálják majd, a folyamatba pedig a gyártókat is bevonják.

Mivel az idén Brüsszelben elfogadták a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv módosítását, amely lehetőséget biztosít tagállami szankciók bevezetésére, ezért Magyarországon is szigorú fellépésre számíthatnak a kettős mércét alkalmazó vállalatok - idézi az MTI a cikket.

Az elmúlt években elvégzett vizsgálatok eredményei világosan rámutattak arra, hogy egyes gyártók termékei más minőségben kerülnek a nyugati és a kelet-közép-európai piacra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanakkor újabb ellenőrzésekre készül - tudta meg a lap az Agrárminisztériumtól.

A kiválasztott termékeket laboratóriumi mérésekkel és érzékszervi vizsgálatokkal is összehasonlítják majd.

Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon silányabb minőségű élelmiszerek kerüljenek forgalomba, mint más tagállamokban - szögezte le a tárca a lap kérdésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2019.10.26 19:35

Természetes óhaj, de akkor a Nyugat-Európai árszint jöhet+ a maygar világcsúcsos 27%-os ÁFA.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html