Egy váltósúlyú bokszolónyi élelmiszert dobnak ki a magyarok

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel a köztévén.
Szabó Dániel, 2020. július 31. péntek, 09:14
Fotó: Napi.hu

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást - mondta el Keleti Marcell, aki arról is beszélt, hogy nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - ismertette a szakértő, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

HOZZÁSZÓLÁSOK