Elemzők szerint lassan jön a lazaság vége

Londoni pénzügyi elemzők szerint megfelelt a piaci várakozásoknak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülésen nem módosította a jegybanki kamatokat - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. november 20. kedd, 17:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egyes citybeli vélemények szerint ugyanakkor a maginfláció gyorsulása valószínűleg közelebb hozza a pénzügypolitika normalizációs folyamatának kezdetét.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza, Pasquale Diana a keddi kamatértekezletet és a monetáris testület közleményét kommentálva hangsúlyozta: a ház most nem is várt jelentősebb módosulásokat a kommünikében, tekintettel arra, hogy a monetáris tanács mostani ülését nem kísérte új inflációs jelentés kiadása.

Liam Carson, az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics európai feltörekvő piacokkal foglalkozó vezető közgazdásza azt jósolta, hogy az MNB decemberben, vagy ha akkor nem, márciusban monetáris szigorító lépéseket jelenthet be.

HOZZÁSZÓLÁSOK