Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 277 millió euró, az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) 266 millió euró, a Regionális-fejlesztési Operatív Program 217 millió euró, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 292 millió euró, a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) 161 millió euró fejlesztési forrást hívott le az Európai Bizottságtól - idézi az MTI Eco a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatait (NFÜ).

Az Európai Bizottságnak augusztus végén a június 30-i állapot alapján elkészített jelentése szerint az új tagállamok közül Magyarország továbbra is a harmadik helyen áll a 64 százalékot teljesítő Szlovénia és a 62 százalékot lehívó Észtország mögött, és az 54 százalékos teljesítményt felmutató Lengyelország előtt.

Az NFÜ tájékoztatása szerint Magyarország a 2004-2006-os időszakra rendelkezésre álló fejlesztési források 61 százalékának lehívásával megelőzte a nagyságrendileg azonos pénzösszeg elköltésére jogosult Hollandiát, és a felhasználási arány tekintetében megközelítette Görögországot. A régebbi tagországok hat év alatt értek el hasonló eredményt.