BUX
40021

Élesek a traffipaxok! Ezekre érdemes figyelni

A napokban élesítették az új szupertraffipaxokat: a készülék a gyorshajtás mellett látja a tiloson áthajtókat és egy sor más szabálysértés elkövetőit is - írja a pénzcentrum.hu.

Napi.hu, 2016. március 12. szombat, 14:18

A portál szerint véget ért a bő egyéves tesztüzem, már élesben működik a VÉDA intelligens közúti kamerahálózat, azonban bírságot még nem küldenek. Ez azonban nem marad már így sokáig, néhány héten belül a kamerarendszer, gyakorlatilag teljesen automatikusan küldi majd a bírságjegyzéket, illetve a csekket. Hogy pontosan mikortól lehet büntetésre számítani, egyelőre nem tudni, az ORFK mindössze annyit mond, hogy két héttel a bírságolás kezdete előtt figyelmeztetik majd az autósokat.

A vezetőknek van mitől tartaniuk, az egyenként 5,7 millió forint értékű új eszközök az alábbi közlekedés helyzeteket látják majd:

gyorshajtástilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtászáróvonal átlépésebuszsáv használatakötelező haladási iránnyal szembeni közlekedésbiztonsági öv használatának mellőzéselejárt műszakinincs érvényes kötelező biztosításkörözött a kocsi