Életveszélyes a Puskás stadion

Egy hivatalos dokumentum szerint életveszélyes a Puskás Ferenc Stadion és közvetlen környezete, ezért a szakértők szerint azonnal le kellene zárni - olvasható az ATV honlapján.
NAPI, 2012. augusztus 14. kedd, 16:55
Fotó: Napi.hu

Egy, az ATV Híradójának birtokába került, a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottságának elnökének írt levél szerint életveszélyes a Puskás Ferenc Stadion és közvetlen környezete, ezért a szakértők szerint azonnal le kellene zárni.

A stadionban a következő egy hónapban két labdarúgó mérkőzést is rendeznek, szerdán Magyarország Izrael válogatottja ellen lép pályára, szeptember 11-én pedig világbajnoki selejtezőt játszik Hollandia ellen - emlékeztet az ATV.

Hirtelen állagromlás

Az ATV szerint a birtokukba került levelet a stadion fenntartójának képviseletében írták, és egy friss szakvéleményt is csatoltak hozzá, melyekből kiderül, hogy "a lelátó tartószerkezetében jelentős változás keletkezett, a korábbi tapasztalatokhoz képest hirtelen kialakult egy olyan fokú állagromlás, mely már közvetlen életveszélyt jelent, mivel a tartók húzott övének betondarabjai nem képeznek koherens egységet. A megerősítő szerkezetek beépítése nélkül a létesítmény nem használható, lezárandó a teljes épület, sőt a közvetlen közelében sem tartózkodhat senki, mivel a lehulló betondarabok az épületen kívülre esnek".

A dokumentum szerint az életveszélyes minősítésű romlást nem lehetett előre látni, azok hirtelen keletkeztek, de a dokumentumban azt is megjegyzik, hogy "a Stadionban az életveszély elhárítása az üzemeltető részéről a sportesemények megrendezéséig elvégzendő feladat, a lehulló betondarabok nemcsak az érintett pilonköz közvetlen közelében működő biliárd szalonba látogatókat, illetve a közforgalom számára megnyitott területre látogatókat veszélyezteti, hanem a sportrendezvényre érkező több ezer ember biztonságát is veszélyezteti, illetve a stadion külpontosan kifelé nyíló tribünszerkezeti geometriájából a stadion mellett közlekedőkre is veszélyt jelent".

HOZZÁSZÓLÁSOK