Elfogadták az új médiaalkotmányt

Minden médiumra, így a hírportálokra, internetes újságokra is kiterjed az Országgyűlés által kedden elfogadott médiaalkotmány hatálya - jelentette az MTI.
NAPI, 2010. november 3. szerda, 08:41
Fotó:

A jogszabály meghatározza a közönség jogait és a sajtó kötelezettségeit is. A parlament a kormánypártok szavazatával fogadta el a fideszes Cser-Palkovics András és Rogán Antal által beterjesztett, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatot, amely 2011. január elsején lép életbe. Az indítvány elfogadásával a polgári törvénykönyv helyett a jövőben a médiaalkotmány tartalmazza a sajtó-helyreigazítás - alig változó - szabályait is - írja az MTI.

Ugyanakkor az államfő aláírta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról, valamint a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényt - tudósított az Inforádió. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Schmitt Pál arra kérte a házelnököt, hogy haladéktalanul kezdjék meg a két törvény részletszabályainak kidolgozását.


HOZZÁSZÓLÁSOK