Elfogytak a magyar pincérek?

Akciótervet dolgozott ki a vendéglátós szakemberek itthon tartására a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetsége (Kisosz) - írja csütörtöki számában a Napi gazdaság.
MTI, 2015. június 25. csütörtök, 07:31
Fotó: Napi.hu

A lap szerint drámai méreteket ölt az elvándorlás a szezonális vendéglátásban dolgozók körében, a szakmai szervezetek azért küzdenek, hogy a szakemberhiány nyáron ne okozzon fennakadást.

Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke szerint egy pincér forgalomtól függően havonta átlagosan 50-100 ezer forinttal többet visz haza egy osztrák vendéglátóhelyről, mint egy balatoni étteremből, és a szakácsok esetében is hasonló jövedelemkülönbségek lehetnek.

Az érdekképviselet idén akciótervet dolgozott ki, hogy itt tartsa a szakembereket. A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát, míg a téli időszakban Ausztriában biztosították a folyamatos megélhetés lehetőségét. Emellett továbbképzéseket tartanak, és a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot is indítottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.25 10:54

Magasabb bérek ,8 óra legyen 8 óra ,heti 2 nap szabadnap ,évi 25 nap szabadság ,túlórát dupla órabérben fizetni -vagy csúsztatni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html