A Honvédelmi Minisztérium (HM) arra kérte a létfontosságú magyar vállalatok vezetőit, hogy értékeljék a veszélyhelyzetben hozzájuk kirendelt katonai parancsnokok tevékenységét - értesült a Népszava, amely arról is beszámolt, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet visszavonásával a Honvédelmi Irányító Törzseket (HIT), vagyis a vállalatokhoz kivezényelt katonákat visszahívták.

A kirendelt katonák ugyan még ezután is megjelentek a vállalatoknál, akkor azonban már csak elbúcsúztak. A lapnak beszámoló egyik érintett cégvezető szerint sok vizet nem zavartak, nagyon udvariasak voltak a katonák. Megismerték a cégek működését, ha pedig kellett segítettek. Ilyenre volt példa, amikor egy szállítmány elakadt és nem jutott el az áru az ügyfélhez, amikor a honvédek intézkedtek és az időben célba érhetett.

A járvány idején létrehozott "magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport" - amelynek élére Benkő Tibort állították - összesen 140, az ország működése szempontjából létfontosságú céget azonosított. Mindhez azonban nem küldtek honvédségi képviselőket, a tárca ugyanis arról tájékoztatta a Népszavát, hogy végül 105 vállalatnál jelentek meg a katonák. A társaságok kártérítést is kérhetnek, ha a katonák akadályozták a működésüket, de ilyen kérelem állítólag egyetlen egy sem érkezett a minisztériumhoz.