Elhunyt Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány minisztere

Elhunyt Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztere kedden. A volt diplomata, államtitkár, az MSZP országgyűlési és európai parlamenti képviselője 72 éves volt.
Domokos László, 2020. április 1. szerda, 11:29
Fotó: Pixabay

Elhunyt Fazakas Szabolcs diplomata, politikus, államtitkár, miniszter, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési és EP-képviselője, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjének tulajdonosa, aki egész életét hazájának, szülőföldjének szentelte - olvasható az MSZP Facebook-oldalán.

Közéleti szerepvállalásait, megbízatásait a legmagasabb erkölcsi és szakmai szinten látta el - emlékezett meg róla az MSZP.

Fazakas Szabolcs 1947-ben született Budapesten. A budapesti Közgáz külkereskedelmi szakán végzett. Politikai pályafutását 1973-ban a Külkereskedelmi Minisztériumban kezdte, később Bécsben és Berlinben is teljesített diplomáciai szolgálatot. A Horn-kormány alatt előbb államtitkár, majd 1996 és 1998 között az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium vezetője volt.

2002 és 2004 között az MSZP országgyűlési, 2004 és 2009 között a párt európai parlamenti képviselője volt. 2010-ben az Európai Számvevőszék tagjának választották, ezt a tisztségét 2017-ig töltötte be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

HOZZÁSZÓLÁSOK