Elhunyt Győrffy Miklós újságíró, egyetemi tanár, televíziós és rádiós műsorvezető, a Kodolányi János Főiskola (ma már Kodolányi János Egyetem) média tanszékének megalapítója és vezetője - írta a Média1 portál Fodor János rádiós Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Győrffy Miklós olyan tévéműsorokban volt látható mint a Matiné, a Szólás Szabadsága, a Stúdió, a Hírháttér, de ő volt a műsorvezetője például a Magyar Televízió budapesti regionális híradójának is. Rádióban pedig olyan műsoroknál fordult meg mint a Bagoly, a Gondolatjel, a Krónika, a 168 Óra vagy például a Vasárnapi Újság - írta a Média1.

Győrffy Miklóstól a szaktársa, Fodor János így búcsúzik:

"Meghalt. Káromkodnék egy kiadósat, ahogy ő szokott. És aztán nagy szünet. Mert piszkosul fáj. Meghalt Győrffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban - szerintem. Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki  -persze csapatban - oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt. Meghalt a Győrffy."

Győrffy Miklós Segesden született 1943. december 21-én. 1963-1968 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magyar-filozófia szakos hallgatója volt. 1968-1971 között Újpesten volt népművelő és pedagógus. 1971-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, vezető szerkesztője.

1975-1978 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem etika tanára volt.

1978-1981 között az Újságíró Oktatási Központban újságírói műfajismeretet oktatott. 1980-1983 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar szociológia szakát is elvégezte. 1980 és 2008 között a Magyar Televízió külső munkatársa volt. 1990 óta Századvég Politikai Főiskola pedagógusa volt. 1993 óta a Kodolányi János Főiskola kommunikációs tanszékvezető docense. 2010-ben doktorált - írja a róla szóló Wikipedia szócikk.

Győrffy Miklóst 1990-ben Táncsics Mihály-díjjal, 1992-ben Akadémiai Újságírói Díjjal, 1998-ban Budapestért díjjal tüntették ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport