Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar szállítmányozás ikonikus alakja, Kautz István életének 67. évében, méltósággal viselt súlyos betegség után, március 9-én elhunyt - olvasható az mlszksz.hu-n.

Kautz István 1971 óta dolgozott a szállítmányozásban, első munkahelye a Masped, ahol végig dolgozott. 1976-1980 között a vállalat szczecini kiküldöttjeként képviselte a céget. Hazaérkezése után volt a nemzetközi vásárok és szakkiállítások szállítmányozási feladatait ellátó osztálynak vezetője, majd vezette a Masped bécsi kirendeltségét. Bécsből való hazatérte után, 1989-től a Masped vezérigazgató-helyettese, 1992 január 1-től elnök-vezérigazgatója. Ő vezényelte le a részvénytársasággá alakulás folyamatát, majd a sikeres privatizációt. Vezetésével alakult ki a Masped cégcsoport, amely jelenleg is a magyar szállítmányozás és logisztika meghatározó szereplője.

Évekig részt vett a hazai szállítmányozási szakemberképzésben, szakkönyveket lektorált. Rangos konferenciákon és több hazai egyetemen tartott előadást.

Több szakmai szövetségben vállalt tisztséget, a Magyar Szállítmányozók Szövetségének 1992-től 2010-ig volt elnöke, majd Tiszteletbeli Elnöke.

1999-ben Klauzál Gábor díjat kapott. Szintén ebben az évben a közlekedési és szállítmányozási szakemberek megválasztották az "Év emberé"-nek. A BKIK-tól 2002-ben az "Év közlekedési vállalkozója", 2003-ban a Főváros Gazdaságáért díjban részesült. 2005-ben a Pénzügyminisztérium Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoka vám- és pénzügyőri aranyjelvénnyel tüntette ki. 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje állami díjat kapta meg.
A szakma etikai színvonalának emelésében, az értékteremtésben, valamint logisztika szakma érdekében végezet munkája és kiváló emberi tulajdonságai elismeréseként, az MLSZKSZ által alapított Logisztikai Érdemrendet a 2014-ben kapta meg.