Elios-ügy: a hatóság szerint csak egy "felfújt témáról" van szó

A hatóságok elvégezték a munkájukat – mondta Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke az Echo TV kedd esti adásában.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 14. szerda, 07:18
Fotó: Shutterstock

Rigó szerint hozzájuk senki részéről, az OLAF-tól sem érkezett jelzés, közvilágítási ügyben pedig egyetlen jogorvoslat volt az elmúlt években - szemlézett az Index.

"Valószínűleg egy adott időszakban felfújt témáról volt szó" - vélte a Közbeszerzési Hatóság vezetője, aki szerint Magyarországon jogállam van, bárki bármit állít, azt be kell bizonyítani a hatóságok vagy a bíróságok előtt. Emlékezetes, a magyar rendőrség a múlt héten "bűncselekmény hiányában" úgy zárta le Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István egykori cége ellen az Európai Unió csalás elleni szerve által kezdeményezett vizsgálatot, hogy az üggyel kapcsolatban még a világítás-tenderben érintett siófoki önkormányzattól sem kérték be a dokumentumokat. Ugyanakkor az OLAF szerint még nincs vége az ügynek.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke Korrupciókutató Központ (CRCB) adataira is reagált. Az intézet összesen 193 ezer közbeszerzést átvizsgálva jutott arra, hogy 2010 óta több lett a gyanús tender Magyarországon. Rigó erről sommásan annyit mondott, a központ adatai rosszak. Azóta CRCB is reagált a Facebook-oldalán, mint írták a szervezet "a szóban forgó jelentésében a Közbeszerzési Hatóság által nyilvánosságra hozott adatbázisból dolgozott."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2018.11.14 10:03

Írtam már, hogy beszerzések és közbeszerzésekben vagyok érintett a beszerzői oldalon és nem kicsiben!
Van itt pár közbeszerzésekkel és ezek előkészítésével foglalkozó jogász, a mai reggeli téma természetesen ez a hír volt.
Részben elképedés, részben vidámság volt az általános reakció, annyira abszurd a Rigó féle nyilatkozat. Van aki egyszerűen nem hiszi, inkább valami libsi újságírói agymenésnek tartja, aminek a vége "pör" lesz.

Nem mellesleg (próbálom úgy írni, hogy ne legyek beazonosítható): belátható időn belül büntettek meg minket hét számjegyű összegre egy sokkal kisebb jelentőségű beszerzésben, mert nem biztosítottuk az ajánlattevők számára az egyenlő feltételeket. A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a beszerzési eljárásban nyertes azért nem élvezett akkora előnyt ami az eredményt érdemben befolyásolta volna, ezért az eredményt nem semmisítette meg. A beszerzési eljárást indító szervezetet azonban megbüntette.
A határozatot aláírta... sk. :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

egyiksem, 2018.11.14 08:04

Rigó édesanyád büszke lehet rád.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2018.11.14 07:32

Bezzeg amikor 20 milliós nokiás dobozról volt szó...g.ciék naponta milliárdokat tulajdonítanak el az szót sem érdemel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html