A GVH 2009. február 2-án indított versenyfelügyeleti eljárást az MTM-SBS Televízió Zrt. (TV2) és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft. ellen. A versenyhatóság gyanúja szerint a két vállalkozás valószínűleg megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A GVH ugyanis azt észlelte, hogy a TV2 televíziós csatornán 2008. év őszétől sugárzott Megasztár 4 című tehetségkutató műsor élő adásaiban a szavazatok küldésére buzdító felhívás tévesen azt a képzetet kelthette a fogyasztókban, hogy csupán, illetve elsősorban a szavazataikon múlik a versenyzők továbbjutása.

"Természetesen segítjük a hivatal munkáját, de továbbra is az az álláspontunk, hogy az ominózus Megasztár zsűridöntéshez kapcsolódó szabálymódosítást még a műsort megelőzően az internetes és teletextes felületeinken egyaránt kommunikáltuk a nézők felé" - közölte a TV2 lapunkkal a GVH eljárásával kapcsolatban.
  
A GVH vizsgálata kiterjed a Megasztár 4 című tehetségkutató műsor adásain túl a műsor népszerűsítését célzó összes - 2008. szeptember 1-jétől 2008. december 31-ig terjedő időszakban folytatott - kereskedelmi gyakorlatra.