Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított nő 2012. és 2015. év között Budapest területén, általában egy XII. kerületi irodában több személlyel kötött befektetési célzatú szerződéseket, a legtöbb esetben aránytalanul magas hozam ígéretével. A gyanúsított ilyen szerződések megkötésére nem volt jogosult, az általa átvett pénzösszegeket nem az általa ígért befektetési formákba fektette, célja a jelenlegi adatok szerint az ügyfelek pénzének jogtalan megszerzése volt - írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.

Ny. Györgyné, becenevén Cirmos ügyeiről a 444.hu írt részletesen tavaly októberben, cikkük szerint a nő 3-4,5 százalékos havi hozamokat ígért egészen idén tavaszig. Ez azt jelenti, hogy - a hozamok újrabefektetésével - évi 50 százalékos haszon ütötte-üthette az ügyfelei markát, de két év alatt már a kezdeti befektetés 130 százalékát fizethette ki. Ez még a szokásos kamuhozamokat ígérő piramisjátékoknál is jóval agresszívabb kifizetéseket jelent. A fokozatosan emelkedő tőkebeáramlás mellett is legfeljebb csak néhány évig lehet fenntartani egy ilyen rendszert anélkül, hogy egyszerűen elfogyjon a tőke. Ami a jelek szerint tavaly tavasszal történt meg - jegyezte meg a 444.

A kerületi ügyészség az ügyben különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítványozta az 55 éves nő előzetes letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a tanúk befolyásolása, illetve bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

A végzés nem jogerős. A tényállás pontos tisztázása, a sértettek számának és az okozott kár összegének megállapítása a nyomozás feladata. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz - áll a fővárosi főügyészség közleményében.

Eltűnt a karcagi csaló

A karcagi Kun-Mediátor kft. ügyvezetője, Dobrai Sándorné, Marcsika a gyanú szerint 799 embertől mintegy 10 milliárd forintot kapott úgy, hogy megtévesztette őket. Az ügy kipattanása, 2015 tavasza óta nem találja a rendőrség Marcsikát, az Interpol is körözi, vélhetően külföldre szökött.