Elképesztő gyorsan fogy az új szuperkötvény

Eredményes és népszerű a Magyar Állampapír Plusz, az új állampapírból több mint 500 milliárd forintot vásároltak egyetlen hét alatt, ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.
Szepesi Anita, 2019. június 12. szerda, 08:49
Fotó: Napi.hu

2023-ra azt a célt tűzte ki a kormány, hogy 11 ezer milliárd forintra növekedjen a lakossági állampapír-állomány - emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: a most beérkezett adatok alapján ez az összeg elérte a 8060 milliárd forintot, köszönhetően annak, hogy a máp plusz rendkívül jól teljesített az első héten, 2019. június 3. és június 7. között 529 milliárd forintot jegyeztek belőle.

Ez minden korábbinál magasabb összeg, ilyen mennyiség egyetlen hét alatt még nem fogyott más lakossági állampapírból. Az eddigi csúcsot 2017-ben az 1MÁP tartotta, akkor feleannyiért, 206 milliárd forintért vásároltak az egy éves állampapírból.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.06.12 12:06

Majd megbánják ezt az újfajta Békekölcsönt....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.06.12 10:45

Harom alapveto problema van vele.
Az elso, hogy barki veszi, a hozsmot ki kell fizetni. Nem keveset! A hozamot az adofizetok alljak. Ergo az allamadossag finanszirozasa dragul.
A masodik, hogy a finanszirozasba relative keves uj forrast von be, inkabb a meglevo tokebefektetesek atrendezodese tortenik.
Harmadik, hogy ez a penz kifejezetten tartos megtakaritas, a konstrukcionak ez a lenyege.
A piacrol kivont vasarloeronek viszont van elonyos hatasa, az inflacio felporgesenek veszelyet csokkenti
Felteve, ha kamatmentes hitelkent az MNB nem pumpal vissza ugyanennyit, ahogy eddig tette. Utobbi meg dragabb jatek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html