Elképesztő összeget költenek a magyarok Ausztriában

A magyar vásárlók 104 millió eurót, avagy 320 milliárd forintot hagynak Burgenlandban.
Napi.hu, 2016. október 11. kedd, 09:44
Fotó: Napi.hu

A magyar vásárlók nyolcszor annyit költenek el Burgenlandban, mint a burgenlandiak Magyarországon. Éves szinten a magyarok 104 millió euró (320 milliárd forint) értékben vásárolnak - mondta a Kisalföld.hu-nak Peter Nemeth, a tartományi kereskedelmi kamara elnöke.

Elsősorban ruhákat, tisztálkodási cikkeket vásárolnak a magyarok a burgenlandi boltokban, a szolgáltatások között pedig a bankok, orvosi vizsgálatok és az edzőtermek a népszerűek.

"A burgenlandi gazdaságnak is fontos szereplői a magyar vásárlók" - mondta Peter Nemeth. Beszélt arról is, hogy a magyar vásárlókkal a tartomány pénzügyi egyensúlyban tartásánál is számolni kell. Ugyanis, akik Burganlandban laknak, azok Alsó-Ausztriába, Stájerországba járnak vásárolni.

A cikk ír arról, hogy a vásárlók és a kereskedelem szemszögéből a szigorított határellenőrzés bevezetése kedvezőtlen lépés.

A címlapképen a nickelsdorfi határátkelő szerepel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.10.11 16:46

Ott minőséget kapnak a pénzükért. Nincs ezen mit csodálkozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

reszeloaladar, 2016.10.11 16:24

Itt egy kicsit risszul váltják az Eurót. Nálam a hazug MNB oldal szerint most 304 Ft az Euro. 104 millióval számolva 31,61 milliárd jön ki.
Akkor ezek szerint 13 millió ?-t hagynak a burgerlandiak itt, ami kb 4 milliárd Ft. Vagy ha mi költünk odaát 320 milliárdot, akkor ők 40 milliárdot itt.

Ennek a cikknek így semmi értelme.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html