Elképesztő parkolási tarifákkal sokkolnak a magyar kórházak

Vagyonokat fizethetnek a parkolásért azok a hozzátartozók, akik súlyos beteg, netán sürgős eset miatt ellátásra szoruló családtagjukat viszik kórházba, és gyanútlanul az intézmény parkolójában hagyják az autójukat - derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből.
Domokos László, 2018. február 12. hétfő, 09:45
Fotó: Shutterstock

Amíg a ferihegyi repülőtéren ötórás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad olyan kórház, ahol ugyanezért több mint dupla ennyit, 8500 forintot kérnek. A napilap szerint a győri, szegedi, kaposvári és debreceni intézménynél is komoly pénzeket gombolnak le az óvatlan látogatóktól.

Debrecenben, a klinika területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, azonban a betegeknek a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül.

Míg Ferihegyen a terminálnál 30 perc kerül 900 forintba, 2 óráért pedig 2200 forintot kell fizetni, addig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén akár közel duplájába is kerülhet a parkolás. Az intézmény honlapja szerint az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül. Tehát míg a reptéren a díjszabás alapján 4000 forintot kérnek öt óráért, ugyanezért Győrben 8500 forintot kell fizetni. Ha elvész vagy megrongálódik a parkolójegy, akkor 20 ezer forint pótdíjat kell fizetni - írta a Magyar Nemzet.

A kaposvári kórháznál is bajban lehetnek azok, akik elegendő pénz nélkül indultak útnak, ugyanis bár az első 30 percben a parkolás szintén ingyenes az intézmény területén, az ezen felüli időszakra már óránként nem kevesebb mint 500 forintot kell fizetni. Szegeden még ennél is borsosabb árat kérnek. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ B klinikai parkjában az első fél órában ingyen tartózkodhat egy beteg autója, majd minden további fél óra 600 forintba kerül.

Akad pozitív példa is: a Soproni Gyógyközpont területére csak indokolt esetben lehet behajtani, míg a kórház főbejárata előtt és a kórház melletti másik három parkolóban is ingyenesen lehet várakozni. Kedvező a helyzet Pécsett is: a Magyar Nemzet érdeklődésére a PTE Klinikai Központ dolgozói elmondták, hogy a klinikának nincs saját parkolója, de közterületen 100 forintba kerül egy óra.

A budapesti kórházakban is kedvezőbb a díjszabás, mint Győrben, Szegeden vagy Debrecenben. A Heim Pál Gyermekkórház honlapján ez áll: a kórház területén az első 15 percben a parkolás ingyenes. A 15 percet meghaladó parkolás díja minden megkezdett órára 300 forint.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.02.12 14:46

@reszeloaladar: fel oranak elegnek kell lennie, hogy bevidd a beteget es keress egy masik parkolohelyet. a korhaz nem p+r parkolo...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

reszeloaladar, 2018.02.12 10:25

Gondolom az árszabás kizárja, hogy az ember ha kórházba fekszik, akkor autóval menjen. Az olyan burzsuj.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html