A gabonafélék ára átlagosan 31,1 százalékkal növekedett 2011 novemberéhez képest. A búza ára az elmúlt hónaphoz képest kismértékben csökkent, a kukorica ára pedig enyhén emelkedett. Az ipari növények ára 15,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ezen belül az olajos növények ára 17,2 százalékkal lett magasabb az egy évvel azelőtti árszinthez viszonyítva. Novemberben 87,6 százalékkal növekedett a burgonya termelői ára. 2012-ben a burgonya ára az augusztus-szeptemberi időszakban volt a legalacsonyabb. Ez a mélypont az előző évekhez képest korábban következett be. Ennek elsődleges oka a nagyobb mennyiségű burgonyakészletek értékesítésének árbefolyásoló hatása volt.

A zöldségfélék termelőiár-indexe novemberben 17,1 százalékkal emelkedett, miközben a gyümölcsöké 1,7 százalékkal mérséklődött. A gyümölcsök csoportján belül az alma és a szőlő értékesítése volt jelentős ebben az időszakban. Az alma idei évi magas terméseredménye miatt 22 százalékos áresés történt, miközben a borszőlő esetén ellentétes tendencia figyelhető meg: a gyenge termés az árak 43,6 százalékos növekedésével járt együtt.

A vágóállatok termelői ára 7,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A vágósertés felvásárlási ára 400 forint/kilogramm volt, ami 4 százalékos árcsökkenést jelent az előző hónaphoz viszonyítva, és 6,8 százalékkal magasabb, mint a 2011. novemberi árszint. A vágóbaromfi ára novemberben az előző év azonos időszakához mérve 12,5 százalékkal növekedett. A vágómarha ára a tavalyi jelentős növekedés után az előző év novemberéhez viszonyítva 4,7 százalékkal csökkent.

2012. novemberben az állati termékek ára 7,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A tej ára lényegében nem változott, a tojásé 34,9 százalékkal növekedett.

Miközben havi szinten az árnövekedés mérséklődése tapasztalható, a január-novemberi árindex 1,1 százalékponttal nagyobb, mint az év első tíz hónapjában. A mezőgazdasági termelői árak a 2012. január-novemberi időszakban összességében 15,4 százalékkal emelkedtek a 2011. évi első tizenegy hónap termelői árszintjéhez viszonyítva. A gabonafélék árindexe 18,5 százalékkal, az olajos növényeké 20,5 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban. A friss zöldségfélék és a gyümölcsök árai 22,1, illetve 9,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit. A burgonya ára átlagosan 11,7 százalékkal maradt az előző évi szint alatt, amit elsősorban az első féléves jelentős készletértékesítés okozott. Az élő állatok és állati termékek ára - a tavalyi 14,7 százalékos növekedés után - idén további 11,7 százalékos emelkedést mutatott az előző év azonos időszakához mérten, amely főleg a magasabb tojás- és sertésár következménye.