BUX
39138

Elkészült a vádirat Schönthal ellen

A Fővárosi Főügyészség tegnap benyújtotta a vádiratot Schönthal Henrik vállalkozó ellen és indítványozta, hogy ügyét a Kulcsár Attila és társai elleni per keretében tárgyalják - írja a Népszabadság.

Egerszalóki Tímea, 2006. április 20. csütörtök, 12:31

Schönthal Henriket tavaly ősszel a brókerüggyel összefüggésben sikkasztással, szándékos pénzmosással és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsította a rendőrség, majd ugyanezen bűncselekmények miatt vádemelést javasolt ellene. Morvai Attila, a főügyészség szóvivője a Népszabadságnak elmondta: a főügyészség indítványozta, hogy Schönthal büntetőperét a Kulcsár Attila és húsz vádlott-társa ellen május 3-án kezdődő eljárás keretében tárgyalják.
A milliárdos pénzmosás gyanújával köröztetett Schönthalt a nyomozás adatai szerint az érdekeltségi körébe tartozó Montrade Ltd. off-shore cégen, valamint a szintén a befolyásolása alatt álló Balmoral Llc. nevű társaságon keresztül jutottak el Kulcsár elsikkasztott milliárdjai két szíriai pénzváltóhoz. Ők a bróker megbízásából a pénzt cégeknek és magánszemélyeknek küldték tovább.