Ellenzéki jelölt nyert Szombathelyen

Tizenöt százalékkal szavaztak többen László Győzőre, a baloldali jelöltre, mint a fideszes Melega Miklósra a szombathelyi időközi választáson - írta a nyugat.hu-ra hivatkozva a hvg.hu.
Domokos Erika, 2018. október 14. vasárnap, 21:43
Fotó: Shutterstock

Nem hivatalos adatok szerint az MSZP-s Czeglédy Csaba megüresedett helyére kiírt önkormányzati képviselőválasztáson az ellenzéki jelölt 927-693 arányban diadalmaskodott. A nem hivatalos eredményeket a nyugat.hu honlap tette közzé.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesznek továbbra sincs meg az abszolút többsége a szombathelyi képviselő-testületben. A nyugat-magyarországi városban Puskás Tivadar személyében Fidesz-KDNP-s polgármester van, a relatív fideszes többség általában csak egy civilszervezeti képviselő szavazatával van meg a kormánypárt szavazattöbbsége - írta a hvg.hu.

Szoombathely 5-ös számú önkormányzati egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert a 2014-ben az Éljen Szombathely! - MSZP- DK- Együtt színeiben mandátumot szerzett Czeglédy Csaba egy éven át nem vett részt a közgyűlés ülésein; jelenleg is letartóztatásban van - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK