Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előterjesztés tartalmazza a nyugdíj, mint tulajdonjog alkotmányos védelmét, a méltányos nyugdíjemelést, amely lehetővé teszi, hogy az idősek is részesüljenek a gazdasági növekedésből, de az öregségi minimáljáradék ötvenezer forintra emelését is a jelenlegi 28 500 forintról.

A javaslat része a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítása, valamint a közszférában dolgozókat, a megváltozott munkaképességűeket és a rokkantnyugdíjasokat érintő "kényszernyugdíjaztatás" eltörlése.

Schmuck Erzsébet szerint a kormány látszatmegoldásokkal szúrja ki a több mint 2,6 millió idős szemét, akik közül 1,2 millió járadéka a 100 ezer forintot sem éri el.

Az LMP szerint ez a minimum, amit meg kell tenni a méltóságteljes időskor, és az ezzel járó létbiztonság megteremtése érdekében. Ha a kormányt valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, a fideszes képviselők is támogatni fogják a javaslatot - írja közleményében a párt. A kormány egyelőre nem reagált a javaslatra, az esetleges nyugdíjemelésre. Mint ismert, Orbán Viktor a nyáron azt ígérte nagygéci látogatásán egy helyi kisnyugdíjasnak, hogy "ha év végén úgy vannak a számok, akkor emel".

A címlapkép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.