Elmaradt a várt vizsgálat - nem foglalkozott Magyarországgal a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, így a péntek éjszakára kitűzött időpontban nem jelentett be módosítást sem az osztályzatra, sem annak kilátására.
Szepesi Anita, 2017. október 21. szombat, 00:01
Fotó: Napi.hu

A hitelminősítő listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is befektetési ajánlású "Baa3", stabil kilátással.

A cég által érvényben tartott magyar szuverén besorolás a befektetésre ajánlott kategória alapszintje, és azonos a másik két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings "BBB mínusz" szintű magyar államadós-osztályzatával -  írta az MTI.

A Moody's az Európai Unió előírásainak megfelelően előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei harmadik, egyben utolsó potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki.

Péntek éjjel Londonban közölte mindazonáltal, hogy - a márciusi első és a júliusi második időponthoz hasonlóan - most sem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody's és a Standard & Poor's az idén már nem vizsgálja a magyar szuverén osztályzatot.

Magyarország hitelminősítői vizsgálatainak 2017-re összeállított menetrendjét a Fitch Ratings zárja, amely november 10-ére tűzte ki a magyar államadós-besorolás idei utolsó elbírálását.

HOZZÁSZÓLÁSOK