Elmennek a felhők - szikrázó napsütés jön

A hétvégén és több helyütt hétfőn is még marad a borongós, esős idő, ám a jövő hét első felében derű és kellemes meleg jellemzi majd az időjárást - jelzi előre a Koponyeg.hu
Napi.hu, 2016. június 4. szombat, 10:45
Fotó: Napi.hu

Szombaton gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és elsősorban déltől fordul elő zápor, zivatar (nagyobb számban a Dunántúlon). A változó irányú szél gyenge marad, csak a zivatarok térségében számíthatunk erős légmozgásra. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős időt jeleznek előre. Többfelé lesz zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Az északkeletire forduló szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25-26 fok körüli értékek fordulhatnak elő. Estétől hidegfronti hatás kezdődik.

Hétfőn északkelet felől csökken a felhőzet, északon már sok napsütés várható. A déli tájakon eleinte még több lehet a felhő, itt zápor, zivatar is előfordul még. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk. 22 és 27 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Kedden és szerdán ragyogó napsütésre és kevés felhőre van kilátás. Csapadék nem lesz. Reggelente 11, délutánonként 24 fok körül várható a hőmérséklet.

HOZZÁSZÓLÁSOK